Nicolau

Antoni Veciana

160 pàgines

PVP: 17,90 €

Data de sortida: 11 de maig del 2022

ISBN: 978-84-19059-04-8

Rústica amb solapes

Format: 140 x 210

Nicolau

Antoni Veciana

A en Nicolau, la terra ferma només li ha ofert menyspreu. En canvi, quan neda mar endins sent que la solitud i la llibertat són la mateixa cosa. Tant necessita la mar, que el seu cos es transmuta. Ja no és un noi, tampoc es pot dir que sigui un peix. És un ésser entregat a un univers submarí llegendari, de ciutats mítiques, de sirenes, de déus i deesses.

Escrita en una llengua viva i popular, plena del color del Camp de Tarragona, Nicolau pot ser llegida com una novel·la d’aventures o com una novel·la existencial o d’evasió. Hipnòtica, magnètica, ens connecta amb les arrels més profundes de la nostra tradició i ens crida a reconciliar-nos amb la pàtria perduda de la infantesa: la imaginació.

«Nicolau revisa mites i faules, i evoca els conflictes intrínsecs a la naturalesa humana. Quina oïda que té en Veciana per copsar com s’enraona al carrer, i l’olor que fa el mar!»
Jordi Dausà, escriptor

«Un monument a la llengua»
M. Mercè Riu, filòloga

«Una novel·la marinera molt ben escrita, suggestiva i simbòlica, amb aires de rondalla meravellosa»
Magí Sunyer, professor de Literatura de la URV

Comença a llegir el primer capítol

Descarrega’t la coberta

T’ha agradat? Recomana aquest llibre

Antoni Veciana

Antoni Veciana (Reus, 1977) és filòleg, dramaturg i actor de teatre amateur. Ha escrit una obra teatral, Patró, estrenada a Reus, Barcelona i Madrid, i en té una altra per estrenar. L’any 2020 va fundar, juntament amb Pau Ferran, la productora teatral Lo Nostro, que l’any 2021 estrenà Poema inacabat, a partir de textos del poeta Gabriel Ferrater. Nicolau és la seva primera novel·la.

Premsa

Enric Gomà
La Tarda de Catalunya Ràdio

Avançament editorial
Revista Stroligut

Si t’ha agradat, l’editor et recomana

Tot demana salvació - Danielle Mencarelli

Tot demana salvació

Daniele Mencarelli

Traducció de Pau Vidal

Divorci i aventura

Leticia Asenjo

Amb capítol il·lustrat per Alex Red