Qui som

Al centre hi ha [l’obra].
Abraçant l’obra, l’autor [1].
Tenint cura dels dos, l’editorial. La Segona Perifèria [2].

La Segona Perifèria és l’inici i el final d’un llarg camí. Comença amb un blog, continua aprenent l’ofici en diverses editorials catalanes i acaba aquí. Per això ens agrada dir que La Segona Perifèria és una editorial nova amb més de vint anys d’experiència. Davant nostre, l’horitzó.

Però La Segona Perifèria també pot pensar-se com un territori imaginari habitat per autors i autores que han sacsejat terres llunyanes; d’altres que busquen irrompre en l’epicentre de les nostres vides i fins i tot per autors que a la perifèria s’hi troben la mar de bé i no tenen intenció de moure’s dels marges del sistema. Tan se val, mentre les seves obres siguin plenes de gràcia i estil, que són el nord i el sud de la brúixola per aventurar-se pels viaranys laberíntics de la literatura que ens agrada.

A la perifèria no hi ha límits ni fronteres. Tampoc de gènere. Vet aquí la raó d’una col·lecció única que abraça la ficció i la no ficció; la novel·la, els relats, l’assaig, les memòries, els reportatges periodístics, tots cohabiten i no es fan nosa. No tenim ànima d’arqueòlegs, sinó d’aventurers; ens agrada saber d’on venim, sí, però també llegim per saber qui som i per saber com viuen els altres. Per això en el nostre catàleg pesaran més els vius que els que ja no hi són. Tot i que ens reservem el dret de fer el que vulguem en cada moment. La Perifèria també és un territori sense llei.

Ens agrada publicar llibres que ens fan vibrar l’ànima d’editors, lectors i escriptors que ens bateguen a dins. I prou. Seran els llibres que publiquem, que parlaran per nosaltres.