Mòdul 3

Bette Howland

Memòries 

Traducció d’Alba Dedeu

304 pàgines

PVP: 20,90 €

Data de sortida: 7 de setembre del 2022

ISBN: 978-84-19059-07-9

Rústica amb solapes

Format: 140 x 210

Mòdul 3

Bette Howland

Mòdul 3 és el testimoni d’una ment brillant a la vora de l’abisme. L’any 1968 Bette Howland tenia trenta-un anys, era mare divorciada amb dos nens petits al seu càrrec i feia malabarismes amb un sou de mitja jornada de bibliotecària. Una tarda va empassar-se un pot sencer de somnífers.

Teniu a les mans el relat extraordinari de la comunitat de pacients que habitaven la secció de psiquiatria de l’hospital universitari de Chicago on Howland va ser ingressada. Un retrat esmolat i elèctric, en què la mirada de l’autora no s’atura en la seva pròpia crisi, sinó que es lliura a observar la vida dels altres, l’espai que ocupen, els seus costums, els seus rituals. En paraules de Saul Bellow: «Els pacients del Mòdul 3, blancs i negres, homes i dones, atordits, entranyables, suïcides, desgraciats, no se’ns presenten pas com casos d’estudi, sinó com si fossin els nostres germans. Bette Howland és una escriptora de veritat».

Howland va publicar dos llibres més i va desaparèixer de l’atenció pública. El 2015, quan l’editora Brigid Hughes va descobrir un exemplar de Mòdul 3 a la cistella d’un dòlar d’una llibreria de segona mà, feia temps que la seva obra havia quedat oblidada. Fins ara.

«Aguda com Grace Paley. Càustica com Margaret Atwood.
Dolorosa com Lucia Berlin»

L’Espresso

«Una de les millors veus de la seva generació»
Saul Bellow

«Una escriptora terriblement poderosa, que ho mira i ho escolta tot»
Daily Telegraph

Llegeix el pròleg de Yiyun Li

Qui va ser la Bette Howland? Descarrega’t el dossier de premsa

T’ha agradat? Recomana aquest llibre

Bette Howland

Bette Howland (1937-2017) va ser una escriptora i crítica literària de Chicago. La seva vida va estar marcada per la pobresa. Filla d’una família de classe treballadora, es matricula a la universitat amb només quinze anys. L’any 1978 obté l’importantíssima beca Guggenheim. Amb vint-i-quatre anys coneix Saul Bellow, amb qui manté una breu relació sentimental i una amistat que durarà tota la vida. L’any 1974 publica W-3 (Mòdul 3). El 1978, els relats de Blue in Chicago. El 1983, Things to Come and Go. L’any següent obté la beca «Genius» de la Fundació MacArthur, i alguna cosa es torça: ja no torna a publicar fins el 1999, any en què apareix la nouvelle Calm Sea and Prosperous Voyage. Després, el silenci.

Premsa

Georgina Solà
Babelia – El País

Mario Guerrero
llegir.cat

Míriam Cano
Fet a mida, La Xarxa

Laura Paús Frutos
Blog L’espiadimonis

A cau de lletra
À punt

Diari de Barcelona

Avançament editorial
Berta Coll, Vilaweb

 

Si t’ha agradat, l’editor et recomana

Tot demana salvació - Danielle Mencarelli

Tot demana salvació

Daniele Mencarelli

Traducció de Pau Vidal

Tot demana salvació - Danielle Mencarelli

No robaràs

Josep Girós