Àngels menors

Antoine Volodine

Ficció / Postexotisme

Traducció de Josep Alemany

Pròleg de Jordan Stump

216 pàgines

PVP: 18,90 €

Data de sortida: 18 de setembre del 2023

ISBN: 978-84-19059-17-8

Rústica amb solapes

Format: 140 x 210

Àngels menors

Antoine Volodine

Àngels menors és una novel·la profundament inquietant, el sentit complet de la qual, afirma el seu autor, no es troba a les pàgines del llibre sinó en els somnis dels lectors després de llegir-la.

Heus aquí un món que agonitza i els esforços desesperats dels pocs membres que queden del gènere humà per mantenir-lo viu i habitable. Són tribus isolades, viatgers en el temps, nàufrags urbans, amants que es retroben i no es reconeixen, escriptors en llengües oblidades, xamans. Les forces del capitalisme malden per restablir el seu programa després del cataclisme, però un grup d’ancianes aparentment immortals es conjuren en sentit contrari. Les històries individuals de tots ells conformen un trencadís i un paisatge de bellesa desolada i única.

Encara que sigui un llibre trist, i sovint esfereïdor, Àngels menors no és de cap manera lúgubre, no condueix a la desesperació, no hi falta l’humor ni està perversament fascinat pel desànim, el pessimisme o l’abandó. A vegades és gairebé esperançador.

Àngels menors va merèixer el Premi Wepler de l’any 1999 i el Premi Livre Inter del 2000. La seva publicació en català és un esdeveniment i una feliç insensatesa a parts iguals.

«Hi ha autors que agafen un camí que sembla solitari i un dia resulta que estan caminant per l’autopista principal de la història: Volodine és un d’ells»
Marina Espasa, diari
Ara

*

«Àngels menors és un llibre màgic la força del qual és captivar el lector, portant-lo mitjançant operacions xamàniques a viure els seus darrers dies, a endinsar-se en aquest món amb un sospir profund»
Libération

*

«Antoine Volodine es convertirà, com ja passa a mig món, en un dels indispensables, també a casa nostra»
Jordi Casals, El Biblionauta

Llegeix un fragment escollit

Descarrega’t la coberta

T’ha agradat? Recomana aquest llibre

Antoine Volodine

Antoine Volodine (1950) és l’heterònim més conegut d’un dels autors francesos més interessants de l’actualitat. Amb aquest nom ha publicat una vintena de títols que conformen el corpus del postexotisme, un gènere per si sol: històries d’escriptors dissidents i altres criatures dels marges que caminen sobre les ruïnes de la guerra, després de revolucions fallides, perseguits o empresonats per contrarevolucions atroces, en societats postcapitalistes, postcomunistes, en un món gairebé posthumà, oníric. La Segona Perifèria va iniciar l’aventura de publicar Volodine l’any 2022 amb Solo de viola, i continuem explorant els marges amb Àngels menors.

L’any 2014 Volodine va ser guardonat amb el premi Médicis per l’obra Terminus radieux.

Premsa

Sergi Purcet
Llibres i punt, (blog)

Marc Cerrudo
Els Experts, Icat

Anna Ballbona
El País

Anna Ballbona
Ciutat Maragda (A partir del minut 60)

Damià Gallardo
Llibreter Laie

Marina Espasa
Diari Ara
Joan Todó
L’Avenç
Damià (Vullunfestuc)
Plaerdemavida
Montse Camps
Catalunya Ràdio
Revista Stroligut
Prepublicació

Si t’ha agradat, l’editor et recomana

Divorci i aventura - Leticia Asenjo

Solo de viola

Antoine Volodine