Fantasmes del tsunami

Vida i mort després del desastre

Richard Lloyd Parry

No-ficció

Traducció d’Anna Llisterri

360 pàgines

PVP: 21,90 €

Data de sortida: 4 de setembre del 2023

ISBN: 978-84-19059-16-1

Rústica amb solapes

Format: 140 x 210

Fantasmes del tsunami

Richard Lloyd Parry

Aquesta és la commovedora història dels vius, dels morts i dels seus esperits errants. La història d’una comunitat que va enfrontar-se a la catàstrofe i la seva lluita obstinada per trobar el consol entre les runes.

L’any 2011, Richard Lloyd Parry, corresponsal del diari The Times, va viure a Tòquio un dels pitjors terratrèmols que es recorden. Després va venir el gran tsunami. Durant els sis anys següents, Parry va cobrir la zona devastada, al nord-est del Japó. Allà, en una vall aïllada i remota, la tragèdia va colpejar especialment una escola de primària. La magnitud del desastre va despertar les forces atàviques d’una cultura mil·lenària, plena de fantasmes i aparicions.

Què va passar als nens de l’escola mentre esperaven ser evacuats? Per què els mestres no els van portar a un lloc segur? I per què es va ocultar la veritat a les famílies?

Fantasmes del tsunami és un nou clàssic de la no-ficció. Un reportatge periodístic poderós i colpidor, ple de sensibilitat, horror i bellesa. Una aproximació magistral al rol que la mort, el dolor i l’assumpció de responsabilitats tenen en la cultura i societat japoneses.

«Lloyd Parry escriu sobre la mort a una escala inconcebible… El desastre va suscitar emocions tan profundes i crues que gairebé defugen el llenguatge. No obstant això, el llibre les captura»
Sam Anderson,
The New York Times

*

«Una investigació extraordinària i impressionant»
The Times

*

«Un treball periodístic de primera»
Manel Alías

Llegeix un fragment escollit

Descarrega’t la coberta

T’ha agradat? Recomana aquest llibre

Richard Lloyd Parry

Richard Lloyd Parry (Southport, Lancashire, 1696) és corresponsal estranger del diari londinenc The Times a l’Àsia. Viu a Tòquio des del 1995. Ha informat de crisis i conflictes des d’una trentena de països, entre els quals l’Afganistan, l’Iraq, Kosovo, Corea del Nord i Tailàndia. L’any 2005 va ser nomenat Corresponsal Estranger de l’Any al Regne Unit. Ha col·laborat amb publicacions com Granta, The New York Times i London Review of Books. A més de Fantasmes del tsunami, ha publicat altres treballs de no-ficció com In the Time of Madness: Indonesia on the Edge of Chaos i People Who Eat Darkness: The Fate of Lucie Blackman.

Premsa

Antonio Lozano Sagrega
El Quadern d’El País

Manel Alías
Catalunya Nit (Entrevista a l’autor)

Pere Antoni Pons
Ultima hora

Antoni Maria Piqué
El Nacional (entrevista a l’autor)

Xavier Graset
Més 324 (entrevista a l’autor)

Maria Domènech Borrell
Núvol

Andreu Gomila
Time Out
Núria Juanico
Diari Ara (entrevista a l’autor)
Ignasi Gaya
TN TV3

Si t’ha agradat, l’editor et recomana

Divorci i aventura - Leticia Asenjo

No robaràs

Josep Girós

 

Divorci i aventura - Leticia Asenjo

Matar el nervi

Anna Pazos