Tot demana salvació

Daniele Mencarelli

Traducció de Pau Vidal Novel·la Premi Strega Giovani 2020 224 pàgines PVP: 18.50 € Data de sortida: 2 de febrer del 2022 ISBN: 978-84-19059-00-0 Rústica amb solapes Format: 140 x 210

Tot demana salvació

Daniele Mencarelli

Després d’un violent esclat de ràbia, el jove Daniele és internat contra la seva voluntat a un hospital psiquiàtric durant una setmana. Comparteix sala amb cinc pacients que la societat ha situat als marges del sistema. Aïllats i protegits del mon, els sis estableixen un vincle fraternal sota la mirada atenta, apàtica o indolent de metges i infermers, mentre en Daniele comença una cerca furiosa per trobar un significat a la seva vida.

Tot demana salvació és una història de patiment i esperança, de preguntes que cremen. Amb un domini vibrant de l’oralitat i el ritme, Mencarelli aborda amb tendresa la vida dels que caminen al llindar del seny i la follia, al mateix temps que posa al centre del debat com la medecina tracta la salut mental.

«Un punyent retrat de les formes sorprenents que adopten l’empatia, la complicitat i —de vegades— l’humor en circumstàncies mèdiques extremes»
Eloy Fernández Porta

«Remou i il·lumina. Descriu molt bé l’estat de sensibilitat exaltada en què la realitat pot resultar insuportable»
Dioni Porta, Llibreria Obaga

«Mencarelli es referma com un dels pocs narradors italians forts, per les coses que afronta i per la manera com ho fa»
Goffredo Fofi, Internazionale

«Una gran novel·la autobiogràfica que no dona treva» Angelo Ferracuti, Il Manifesto

Comença a llegir el primer capítol

Descarrega’t la coberta

T’ha agradat? Recomana aquest llibre

Daniele Mencarelli

Daniele Mencarelli va néixer a Roma l’any 1974. És poeta i narrador. Va debutar com a novel·lista l’any 2018 amb La casa degli sguardi (Mondadori), obra que inaugura una trilogia de novel·les autobiogràfiques i que va guanyar el premio Volponi i, en la categoria de primera novel·la, el premio Severino Cesari i el premio John Fante. Tot demana salvació és la seva segona obra i va ser finalista del premi més important d’Itàlia, l’Strega. No el va guanyar, però la potentíssima història de Daniele i els seus companys no va passar desapercebuda als més de cinc-cents joves que conformen el jurat de l’Strega Giovani que, aquests sí, van premiar-lo com es mereixia. Mencarelli escriu guions televisius i col·labora a diversos diaris i revistes italians bo i escrivint sobre cultura i societat.

Premsa

Si t’ha agradat, l’editor et recomana

Mòdul 3

Bette Howland

Traduccio d’Alba Dedeu

Set anys de plenitud

Etgar Keret

Traducció d’Albert Torrescasana