Maria Antonieta

Stefan Zweig

Biografia / No-ficció

Traducció de Ramon Farrés

592 pàgines

PVP: 24,90 €

Data de sortida: 16 d’octubre del 2023

ISBN: 978-84-19059-11-6

Rústica amb solapes

Format: 140 x 210

Maria Antonieta

Stefan Zweig

Stefan Zweig diu, a la introducció d’aquest llibre, que la història, aquest gran demiürg, no té cap necessitat d’un caràcter heroic com a protagonista principal per aixecar un drama estremidor. Essent Maria Antonieta una nena, li concedeix com a llar una cort imperial. Quan és adolescent, li atorga una corona. Durant anys la malcria i avicia. Eleva aquesta dona als cims més alts de la fortuna i després la deixa caure a poc a poc d’una manera refinadament cruel.

Maria Antonieta va tenir una existència diàfana i insubstancial fins que la Revolució Francesa la va empènyer a l’ull de l’huracà de la història. I és en la presó més obscura, sepultada de calúmnies, que aquella dona mediocre assoleix finalment una dimensió tràgica i esdevé tan gran com el seu destí.

Stefan Zweig relata de manera magistral la vida regalada de Maria Antonieta d’Àustria, reina de França, a la cort de Versalles, el seu captiveri i la seva mort a la guillotina. Només algú amb un formidable coneixement de l’ànima humana podia emprendre un viatge com aquest a un dels moments més apassionants de la història. Perquè Zweig, a Maria Antonieta, fa un relat vibrant i documentat de la convulsa Revolució Francesa, sembrat de luxes, misèries, traïcions, estafes, evasions, intrigues, lleialtat, deslleialtat, execucions i sacrificis.

«He llegit Maria Antonieta en dos dies amb l’ai al cor. Com s’enlaira i enlaira fins al final. Era matèria per a un mestre i vostè és un mestre en la matèria. Estic entusiasmat»
Joseph Roth

Llegeix un fragment escollit

Descarrega’t la coberta

T’ha agradat? Recomana aquest llibre

Stefan Zweig

Stefan Zweig va néixer a Viena l’any 1881. Va viure la fi de l’imperi austrohongarès i l’ascens del nazisme. La seva extensa obra inclou novel·la, assaig, poesia, dramatúrgia i la biografia. És en aquesta darrera vessant de la seva producció on Zweig s’erigeix com un autèntic mestre. La seva habilitat per captar la psicologia dels biografiats i el talent per trenar la vida amb la història de la qual van ser protagonistes obren el miracle de fer de la Història una matèria viva, orgànica, extraordinàriament atractiva per a tota mena de lectors. Després d’un llarg periple fugint del totalitarisme, ell i la seva dona Lotte Altmann decideixen llevar-se la vida a Petrópolis, al Brasil, l’any 1942.

Maria Antonieta va veure la llum l’any 1932 i per primer cop es publica en català.

 

Premsa

Jordi Amat i Anna Caballé a la Biblioteca Bonnemaison
YouTube
Anna Guitart
Diari Ara
Màrius Serra
La Vanugardia
Glòria Aznar
Diari de Tarragona
Conxa Parramon
Twitter

Gemma Busquets Ros
El Punt Avui

Begoña Gómez Urzaiz
Cultura/s, La Vanguardia

Juliana Canet
Vídeo a Youtube

Jordi Nopca
Diari Ara

Núria Cadenes
Vilaweb

Juliana Canet
Ona Llibres

Arnau Cònsul, Cal Llibreter
La Rambla, Ràdio Desvern

Manel Haro
Llegir.cat

Si t’ha agradat, l’editor et recomana

Divorci i aventura - Leticia Asenjo

Abigail

Magda Szabó