El senyor de les tenebres

Hal Bennett

Novel·la

Traducció de Ferran Ràfols Gesa

376 pàgines

PVP: 22,50 €

Data de sortida: 19 de febrer del 2024

ISBN: 978-84-19059-21-5

Rústica amb solapes

Format: 140 x 210

El senyor de les tenebres

Hal Bennett

En Joe Market és rei i esclau alhora. Esclau perquè la seva família sap quina mena de justícia reserven els blancs per als negres. Rei perquè, després de l’assassinat de la mare, el pare funda una religió de negres per a negres en què en Joe serà l’escollit, el Deixeble Nu. Junts recorren el sud dels Estats Units exhibint la seva fe, entregant el seu cos en sacrifici. Fugint de la traïció i la violència, Joe Market reneix al nord, on lliurarà una lluita existencial contra si mateix i contra el món.

El senyor de les tenebres és la més gran de les novel·les ocultes nord-americanes del segle XX. La seva lectura és frenètica, indòmita i plena de revolts: ara drama, ara sàtira, més enllà novel·la bèl·lica, pornogràfica, d’intriga. Va carregada d’esvorancs morals i punts de no retorn estremidors, del tot inconcebibles. Al capdavall, El senyor de les tenebres és una tragèdia grega —una tragèdia negra— en temps de linxaments, disturbis racials, els assassinats de Kennedy, Malcom X i Luther King. L’època del Vietnam. També és el revers obscur i delirant de la vida de Crist.

El lector que gosi abocar-se a aquest abisme tenebrós descobrirà una veritat ambivalent, terrible. I descobrirà Hal Bennett, l’oblidat autor d’aquest llibre, un escriptor a l’altura de Ralph Ellison, Jean Genet i Louis-Ferdinand Céline.

«Quin puto salvatge, va molt fort!
Serà difícil llegir res que pugui competir amb aquest llibre»

Anna Pazos

*

«Una de les millors novel·les transgressores
que s’han escrit mai»

Clifford Lee Sargent, Better than Food

Llegeix les primeres pàgines

Descarrega’t la coberta

T’ha agradat? Recomana aquest llibre

Hal Bennett

George Harold «Hal» Bennett va néixer a Buckingham, Virgínia, l’any 1930. Va créixer a Nova Jersei. Va servir en la Divisió d’Informació Pública durant la guerra de Corea escrivint articles per a les forces aèries. Ja desmobilitzat, va continuar escrivint per a diaris afroamericans. Després va viure a Mèxic DF gràcies a una beca del Centro Mexicano de Escritores. Els estius d’infantesa que passa al sud dels Estats Units van inspirar-li les novel·les A wilderness of vines
(1966) i Seventh heaven (1976). La revista Playboy va nomenar-lo «escriptor promesa del 1970». Aquell mateix any publica El senyor de les tenebres. El 1973 guanya el premi PEN/Faulkner amb Wait until the evening. Vistes en conjunt, les seves obres conformen un univers ficcional semblant al comtat de Yoknapatawpha de William Faulkner, i constitueixen una visió satírica, iconoclasta i pertorbadora de la vida dels afroamericans en la societat dels Estats Units de les dècades de 1950 a 1970. Hal Bennett va morir l’onze de setembre de l’any 2004.

Premsa

Carlos Zanón
La Vanguardia 
Oliver Mancebo
El Nacional 
Sergi Saranga
Núvol 
Marc Giró
Vostè Primer 

Marc Cerrudo
TikTok 

Joan Simó i Rodríguez
El Nacional 

Marc Cerrudo
Els experts (Catalunya Ràdio)

Pere Anonti Pons
Diari Ara

Si t’ha agradat, l’editor et recomana

Divorci i aventura - Leticia Asenjo

Matar el nervi

Anna Pazos