La porta

Magda Szabó

Novel·la

Traducció de Nikolett Szabó i Jordi Giné de Gasa

328 pàgines

PVP: 20,90 €

Data de sortida: 11 de març del 2024

ISBN: 978-84-19059-22-2

Rústica amb solapes

Format: 140 x 210

La porta

Magda Szabó

Prix Femina Étranger 2003

L’Emerenc és una dona de fer feines severa, hostil i amb molt bona reputació, tant entregada al servei a la comunitat com hermètica pel que fa als seus assumptes. És una força de la naturalesa. Quan la Magda, una jove escriptora hongaresa, la contracta, no pot imaginar-se la importància que acabarà tenint per a ella. Al llarg de vint anys de servei, estableixen una relació complexa i profunda. L’Emerenc, però, guarda secrets sota la seva aparença immutable que acabaran posant a prova la seva amistat i canviant les vides de l’una i de l’altra de manera irreversible.

La porta és l’obra mestra de Magda Szabó i un clàssic de les lletres europees. Ens mostra l’oposició sulfurosa i l’amor profund que existeix entre dues dones, la «mestressa» i la «serventa», fent d’aquesta última una espècie de reina sense regne. Aquesta novel·la és un tour de force memorable, inquietant i devastador. Ens parla de la complexitat de les relacions humanes, de la dificultat d’estimar incondicionalment i de com, sovint, l’afecte no s’expressa en els altres de la manera com voldríem.

«Aquesta novel·la em persegueix.
Ha canviat la manera com entenc la meva vida
»

The New York Times Book Review

*

«Una novel·la i una autora, però també
un personatge, que no oblidaré mai»

Libération

*

«Un dels triomfs de Szabó és haver escrit una novel·la profundament política centrada en l’àmbit domèstic»

London Review of Books

Llegeix les primeres pàgines

Descarrega’t la coberta

T’ha agradat? Recomana aquest llibre

Magda Szabó

Magda Szabó va néixer l’any 1917 i és considerada una de les veus hongareses més rellevants del segle xx. L’any 1949 va ser declarada «enemiga del poble» i durant la dècada de 1950 va ser relegada a l’ostracisme pel règim estalinista. Després de ser rehabilitada, va guanyar dues vegades el premi Attila József (1959 i 1972) i el premi més prestigiós de les lletres hongareses, el Kossuth, l’any 1978.

La porta va ser publicada a Hongria l’any 1987 I l’any 2003 va ser traduït al francès. Allà el llibre va guanyar el prestigiós premi Femina Étranger, i Europa va descobrir el seu enorme talent, una veu europea. Szabó va morir a Budapest l’any 2007. L’any 2022 La Segona Perifèria va publicar la seva novel·la Abigail.

Premsa

Sílvia Soler
Diari Ara

Miquel Adam
VilaWeb

Marc Cerrudo
TikTok

Si t’ha agradat, l’editor et recomana

Divorci i aventura - Leticia Asenjo

Abigail

Magda Szabó