Agafar les regnes

Kathryn Scanlan

Novel·la

Traducció d’Ariadna Pous

152 pàgines

PVP:  17,90 €

Data de sortida: novembre del 2023

ISBN: 978-84-19059-19-2

Rústica amb solapes

Format: 140 x 210

Agafar les regnes

Kathryn Scanlan

Premi Gordon Burn 2024

Premi Windham Campbell 2024

La protagonista d’aquesta història es diu Sonia i va ser mossa d’estable, entrenadora i genet d’entrenament de cavalls de cursa. L’autora d’aquest llibre es diu Kathryn Scanlan i va mantenir-hi trobades i telefonades durant anys. Van parlar de la vida de la Sonia i el seu petit món: l’hipòdrom, les curses de cavalls. De l’abans i del després.

Agafar les regnes fusiona magistralment la biografia amb la ficció. Ens parla de l’empatia, amor i compassió que sent la Sonia per aquests animals majestuosos. De la duresa de la feina al circuit. De la vida itinerant. De les disputes i friccions, de la camaraderia i l’amistat que sorgeix entre els diferents actors que fan vida a l’hipòdrom. De la violència que comporta ser una dona en un món d’homes. De la crueltat que enclou aquest esport que és, sobretot, un negoci basat en les apostes i que deixa un rastre d’animals ferits i exhaustos. De la grandesa de la dona treballadora.

Aquest és un llibre emocionant i inoblidable. La prova que no hi ha vida ordinària que la bona literatura no faci extraordinària.

«Kathryn Scanlan ha dut a terme una acció màgica de ventrilòquia. Agafar les regnes es llegeix de manera compulsiva» Lydia Davis * ««Revelador… cada paraula és essencial» Amy Hempel * «La millor novel·la que he llegit mai» Marc Giró, RAC1 * «Aquest llibre és el meu nou millor amic» Ben Pester

Llegeix-ne alguns capítols (ordre no correlatiu)

Descarrega’t la coberta

T’ha agradat? Recomana aquest llibre

Kathryn Scanlan

Kathryn Scanlan (Los Angeles) va rebre el premi de l’Acadèmia Americana de les Arts i les Lletres pel seu «assoliment excepcional» en literatura l’any 2021. El recull de relats «The Dominant Animal» va ser escollit millor llibre de l’any 2020 per The Guardian, Southwest Review, i Publishers Weekly, i el seu primer llibre, «Aug 9—Fog», va tenir una molt bona rebuda per part de la crítica. Agafar les regnes ha estat aclamat per la crítica i els lectors. Va ser un dels llibres de l’any 2022 per la revista The New Yorker, i llibre de l’any del 2023 segona els editors de Fitzcarraldo, Faber&Faber, la revista The Paris Review, Granta i The New Statement.

Premsa

Begoña Gómez Urzaiz
La Vanguardia

Marc Cerrudo
TikTok

Gemma Sardà
La Vanguardia

Andrea Aguilar
El País

Jordi Nopca
Diari Ara

Marc Cerrudo Els experts (Icat)
Júlia Ojeda Les dones i els dies (a partir del minut 40:40)
Adolf Beltran L’Irradiador
Marc Giró Vostè Primer
Iolanda Batallé Post de Twitter
Llibreria Altell Post d’Instagram

Fe Ferndández
Vídeo d’Instagram

Jordi Sanz Vilardell Vídeo d’Instagram
Llibres Parcir Vídeo d’Instagram

Begoña Gómez Urzaiz
Cultura/s (La Vanguardia)

Maria Teresa Calabús (Llibreria Cucut)
Ràdio Capital de l’Empordà

Miquel Adam VilaWeb

Si t’ha agradat, l’editor et recomana

Divorci i aventura - Leticia Asenjo

Matar el nervi

Anna Pazos