Agafar les regnes

Kathryn Scanlan

Novel·la

Traducció d’Ariadna Pous

152 pàgines

PVP: 17,90 €

Data de sortida: 13 de novembre del 2023

ISBN: 978-84-19059-19-2

Rústica amb solapes

Format: 115 x 180

Agafar les regnes

Kathryn Scanlan

La protagonista d’aquesta història es diu Sonia i va ser mossa d’estable, entrenadora i genet d’entrenament de cavalls de cursa. L’autora d’aquest llibre es diu Kathryn Scanlan i va mantenir-hi trobades i telefonades durant anys. Van parlar de la vida de la Sonia i el seu petit món: l’hipòdrom, les curses de cavalls. De l’abans i del després.

Agafar les regnes fusiona magistralment la biografia amb la ficció. Ens parla de l’empatia, amor i compassió que sent la Sonia per aquests animals majestuosos. De la duresa de la feina al circuit. De la vida itinerant. De les disputes i friccions, de la camaraderia i l’amistat que sorgeix entre els diferents actors que fan vida a l’hipòdrom. De la violència que comporta ser una dona en un món d’homes. De la crueltat que enclou aquest esport que és, sobretot, un negoci basat en les apostes i que deixa un rastre d’animals ferits i exhaustos. De la grandesa de la dona treballadora.

Aquest és un llibre emocionant i inoblidable. La prova que no hi ha vida ordinària que la bona literatura no faci extraordinària.

«Mica en mica, la Sonia emergeix com un personatge fascinant: amable sota la seva capa de duresa, discreta amb el seu dolor. Scanlan escriu sobre la vida quotidiana compactant-la radicalment, com si pressionés el carbó per convertir-lo en diamant»

Leslie Jamison, New Yorker

*

«Kathryn Scanlan ha dut a terme una acció màgica de ventrilòquia. Agafar les regnes es llegeix de manera compulsiva»

Lydia Davis

*
«Revelador… cada paraula és essencial»

Amy Hempel

*
«Aquest llibre és el meu nou millor amic»

Ben Pester

Llegeix uns fragments escollits (capítols no consecutius)

Descarrega’t la coberta

T’ha agradat? Recomana aquest llibre

Kathryn Scanlan

Kathryn Scanlan (Los Angeles) va rebre el premi de l’Acadèmia Americana de les Arts i les Lletres pel seu «assoliment excepcional» en literatura l’any 2021. El recull de relats The Dominant Animal va ser escollit millor llibre de l’any 2020 per The Guardian, Southwest Review, i Publishers Weekly, i el seu primer llibre, Aug 9—Fog, va tenir una molt bona rebuda per part de la crítica.

Agafar les regnes ha estat aclamat per la crítica i els lectors. Va ser un dels llibres de l’any 2022 per la revista The New Yorker, i en el moment d’entrar a impremta, és candidat a obtenir el premi William Hill Sports 2023.

Premsa

Miquel Adam
VilaWeb

Si t’ha agradat, l’editor et recomana

Divorci i aventura - Leticia Asenjo

Matar el nervi

Anna Pazos