Matar el nervi

Anna Pazos

208 pàgines

PVP: 18,90 €

Data de sortida: maig del 2023

ISBN: 978-84-19059-14-7

Rústica amb solapes

Format: 140 x 210

Matar el nervi

Anna Pazos

Matar el nervi és la revisió descarnada d’una joventut que vol acabar-se. La cerca furiosa d’una pregunta per poder obtenir una resposta. Una passejada pel costat salvatge de la vida.

Un nervi indomable empeny l’autora a practicar una fugida endavant que la porta a Tessalònica, a Jerusalem, a una travessia per l’Atlàntic, a Nova York i finalment a submergir-se en la història íntima de la seva família. La seva atracció pels personatges extrems farà la resta.

La mirada d’Anna Pazos compleix els requisits de la millor narrativa de no-ficció. És desafiant i incisiva. Escèptica i distanciada. Aquesta mirada, contraposada a l’impuls de buscar experiències dignes de ser viscudes, genera un camp de força que electritza el relat i que fa gravitar al seu voltant la vida i la literatura en un equilibri hipnòtic. Com hipnòtica és la calma que anticipa la tempesta.

En la millor tradició de la narrativa de no-ficció, amb ecos de Joan Didion, Rachel Cusk i Annie Ernaux, Matar el nervi barreja memòria, assaig literari i crònica periodística i és obra d’una de les periodistes més clarividents de la seva generació.

Llegeix un fragment escollit

Descarrega’t la coberta

T’ha agradat? Recomana aquest llibre

Anna Pazos

Anna Pazos (Barcelona, 1991) és escriptora i documentalista. Ha produït diversos curts documentals i podcast de no-ficció. Ha escrit a El País, La Vanguardia, Le Monde Diplomatique, Haaretz i The Jerusalem Post, entre altres mitjans. L’any 2017 va obtenir una beca Fulbright per a estudiar un postgrau a la New York University. A Nova York va treballar de fact-checker al New York Times i com a editora i productora de la BBC. El 2020 va publicar, a la BBC, el seu primer curt autobiogràfic, The Circle: A story of love, waves and the arms trade, vivència que ocupa un capítol del present volum. Des del maig del 2020 copresenta el pòdcast Les Golfes. Recentment ha publicat l’assaig Poder i desig (Fragmenta, 2023).

Premsa

Laura Rosel i Anna Guitart
El Matí de Catalunya Ràdio (entrevista a l’autora)
Carla Fajardo
Diari Ara (entrevista a l’autora)

Dídac Peyret
El Periódico (perfil)

Adrià Puértolas
El Nacional (entrevista a l’autora)

Mar Rocabert
El País (El Quadern) (entrevista a l’autora)

Andreu Barnils
Vilaweb (entrevista a l’autora)

Albert Om
Islàndia (entrevista a l’autora)

Joan Burdeus
Núvol (entrevista a l’autora)

Lluís Ruiz
Els experts, Icat FM (a partir del minut 7’00)

Si t’ha agradat, l’editor et recomana

Tot demana salvació - Danielle Mencarelli

Set anys de plenitud

Etgar Keret

Traducció d’Albert Torrescasana

Divorci i aventura - Leticia Asenjo

Periodisme de contacte

Miquel Bonet

 

Divorci i aventura - Leticia Asenjo

Mòdul 3

Bette Howland

 —

Traducció d’Alba Dedeu