Mar en calma i viatge feliç

Bette Howland

Relats

408 pàgines

PVP: 23,95 €

Data de sortida: 17 de juny del 2024

ISBN: 978-84-19059-25-3

Rústica amb solapes

Format: 140 x 210

Mar en calma i viatge feliç

Bette Howland

Mar en calma i viatge feliç ens ofereix una panoràmica única del geni que va ser Bette Howland. Aquests relats i nouvelles ens parlen d’una època turbulenta i d’una ciutat gris i en decadència: la Chicago dels anys setanta. Ho fa mitjançant la ficció i la crònica: l’important és el color i la profunditat de la mirada que Howland projecta, on la fixa i què n’extreu.

Escriu sobre els jutjats, on es condemnen els pobres; i sobre les biblioteques públiques, on se’ls acull. Ens parla dels pàries, dels baixos fons, de la classe obrera a què pertany, de la raça, de la violència. De la vellesa i la mort. De la gentrificació, molt abans que n’existís el concepte. De la seva relació —conflictiva, paradoxal, irònica— amb la família i el judaisme.

Mar en calma i viatge feliç reintrodueix al cànon de la literatura nord-americana una autora extraordinàriament dotada, però tenallada per la pobresa i l’autoexigència, de qui es va perdre la pista durant dècades.

«Aguda com Grace Paley. Càustica com Margaret Atwood. Dolorosa com Lucia Berlin.»

L’espresso

*

«Una de les millors veus de la seva generació»

Saul Bellow

*

«Una escriptora terriblement poderosa, que ho mira i ho escolta tot»

Daily Telegraph

Carta de presentació

Llegeix-ne un relat

T’ha agradat? Recomana aquest llibre

Bette Howland

Bette Howland (1937-2017) va ser una escriptora i crítica literària de Chicago. La seva vida va estar marcada per la pobresa. Filla d’una família de classe treballadora, es matricula a la universitat amb només quinze anys. L’any 1978 obté l’importantíssima beca Guggenheim. Amb vint-i-quatre anys coneix Saul Bellow, amb qui manté una breu relació sentimental i una amistat que durarà tota la vida. L’any 1974 publica W-3 (Mòdul 3). El 1978, els relats de Blue in Chicago. El 1983, Things to Come and Go. L’any següent obté la beca «Genius» de la Fundació MacArthur, i alguna cosa es torça: ja no torna a publicar fins el 1999, any en què apareix la nouvelle Calm Sea and Prosperous Voyage. Després, el silenci.

Premsa

Oriol Rodríguez
El Nacional

Si t’ha agradat, l’editor et recomana

Divorci i aventura - Leticia Asenjo

Mòdul 3

Bette Howland

 

Divorci i aventura - Leticia Asenjo

La porta

Magda Szabó