Carrers i altres relats
Stephen Dixon
Relats
Traducció de Ferran Ràfols Gesa
184 pàgines
PVP: 17,90 €
Data de sortida: 1 de març del 2023
ISBN: 978-84-19059-12-3
Rústica amb solapes
Format: 140 x 210
Carrers i altres relats
Stephen Dixon
Dixon explora la vida emocional dels homes i les dones en temps terribles, i ho fa amb un estil despullat, amb un sentit de l’humor inquietant, amb un feliç do pel diàleg i desplegant tot un seguit de tècniques narratives sorprenents, fascinants, que algun crític ha anomenat «realisme experimental».
La solitud, l’angoixa i l’absurditat a què ens sotmet la vida urbana deixen de ser una experiència individual de la mà de Stephen Dixon, el gran tresor amagat de la narrativa curta nord-americana.
«Dixon és sensacional: tràgic, divertit, cínic. Ens explica un munt de coses estranyíssimes que ja sabem de nosaltres mateixos, i l’encerta de ple»
Chicago Tribune
«Els contes de Stephen Dixon t’arriben directament des del seu cap, parlats: plens d’alternatives infinites, realitats dures i humor»
Grace Paley
«Stephen Dixon demostra que es pot ser accessible i innovador al mateix temps»
Eduardo Berti
«Dixon ve una mica de Donald Barthelme (que al seu temps venia de Samuel Beckett) i el seu influx sobre David Foster Wallace o George Saunders o David Means és més que evident. A l’alçada de Thomas Pynchon, John Barth, William S. Gass i William Gaddis»
Rodrigo Fresán
Relat de mostra
Descarrega’t la coberta
T’ha agradat? Recomana aquest llibre
Stephen Dixon
Stephen Dixon (Nova York 1936 – Towson 2019) va publicar el seu primer llibre amb quaranta anys. Malgrat haver estat nominat dues vegades per al National Book Award (Frog, 1991; i Interstate, 1995) i haver guanyat premis tan prestigiosos com l’O. Henry i el Pushcart Price, va ser un «escriptor secret» o un «escriptor d’escriptors», la qual cosa ens ha de portar a reflexionar sobre la naturalesa de l’èxit i les seves servituds, que mai van interessar a Dixon. Els seus relats van aparèixer a les revistes més importants dels Estats Units, excepte en una: The New Yorker va rebutjar sistemàticament cadascun dels cent cinquanta relats que Dixon els va enviar. La seva extensa obra —divuit novel·les i centenars de relats— ha estat publicada en més de quinze editorials estatunidenques. Aquesta dispersió s’explica perquè «els editors sempre m’assenyalen la porta quan els presento un manuscrit: mai guanyen prou diners amb mi». Stephen Dixon mai no va escriure per satisfer jurats o editors, sinó perquè escriure era la seva vida. El sentiment d’orfandat que va recórrer els seus lectors quan va morir dona una idea clara de l’estima i admiració que es va saber guanyar el gran Stephen Dixon.
Premsa
Quadern, El País
Arantxa Bea
El Trapezi
Política & Prosa
Time Out
Nadal Suau
El País
El Trapezi
Xavier, No Llegiu (Llibreria, Barcelona)
Instagram, a partir del minut 6:30
El Trapezi
dErsu
Blog O-TeArai
Si t’ha agradat, l’editor et recomana
Set anys de plenitud
Etgar Keret
—
Traducció d’Albert Torrescasana